viernes, 24 de julio de 2009

Sant Joan '09: un poble que renaix de les cendres!

El passat dissabte 27 de juny, convocada pel CSA La Lloca i per l’Escarot (AJLC), va tenir lloc a Canals la celebració de la diada de Sant Joan.

Els actes van començar a les 19:30h amb la rebuda simbòlica de la Flama del Canigó baix de l’arbre de la lloca, acompanyada del toc de la Muixeranga per la colla de dolçainers i tabaleters de Canals. La flama va encendre una altra torxa i, un cop encesa, va començar el passacarrer amb la colla fins a la Plaça de la Pau. Allà la Flama del Canigó va servir per prendre-li foc a la foguera preparada a la mateixa plaça. A continuació, una quarentena de persones, més d’altres que hi havia als carrers vam poder gaudir de l’actuació musical i humorística de Toni de l’Hostal, que va despertar la simpatia i les rialles dels allí presents. Tot seguit, un portaveu de l’organització va llegir el manifest preparat per a l’ocasió, que fou l’avantsala del sopar de germanor amb el qual va acabar l’acte.

Des del Centre Social i l’Assemblea de Joves valorem positivament el transcurs de l’acte, per recuperar una tradició, la del foc, ben present a les costums i tradicions populars de Canals i la comarca, i per tornar a mostrar als carrers que és possible, necessari i imprescindible continuar alimentant la gran flama revolucionària que fa algun temps vam començar a la comarca.

0 comentarios:

Publicar un comentario

| Top ↑ |